Jouw Jobcoach

Je hebt een jobcoach toegewezen gekregen of zou er graag een willen: wat moet ik nu doen?

Je vraagt de hulp en inzet van een jobcoach aan bij UWV of gemeente (of krijgt er al een toegewezen). In beide gevallen helpen wij jou hiermee want werken wil je écht wel! Onze jobcoach staat niet boven je maar naast je. Je hoeft niet bang te zijn dat je iets verkeerd zegt of doet. Het is niet altijd direct duidelijk waarom je een werkplek niet hebt kunnen vasthouden. Dan is het fijn om iemand naast je te hebben die er écht voor jou is en voor niemand anders. Die je leert om anders tegen bepaalde werksituaties aan te kijken. Als UWV of gemeente hebben besloten jou een jobcoach toe te wijzen krijg je iemand die met jou meedenkt en naar jouw persoonlijke wensen luistert.

Veel gestelde vragen

Wat is een jobcoach?

Wat is een jobcoach?

Een jobcoach begeleidt en ondersteunt mensen met een arbeidsbeperking om werk te vinden of om hun werk te behouden. Een jobcoach kan ook op de werkplek zelf begeleiding geven. Heb je het gevoel vast te lopen in jouw werk? Sta je lange tijd onder spanning en dreig je (weer) uit te vallen? Weet je niet hoe je jouw beperking in moet passen in je (nieuwe) werk? Kun je ondersteuning gebruiken om het werkritme weer op te pakken of aan te passen aan een veranderende situatie? Dan is onze coaching door een jobcoach misschien iets voor jou.

Wat doet de jobcoach?

De jobcoach helpt je bij het vinden van een baan. Heb je een baan, dan helpt hij je om zelfstandig te werken op de werkplek. Hij leert je zo nodig hoe je om kunt gaan met de eisen die het werk en de werkomgeving stellen. Als je jouw werk zelfstandig kunt uitvoeren, is de hulp van de jobcoach niet meer nodig. Verandert er iets in of op jouw werk? Bijvoorbeeld in jouw taken? Dan kun je weer hulp van de jobcoach inroepen.

Kun je hulp van een jobcoach krijgen?

Voor begeleiding van een jobcoach moet je aan enkele voorwaarden voldoen:

  • Je kunt werken in een gewone baan (dus je werkt niet in de sociale werkvoorziening).
  • Je hebt extra begeleiding nodig om jouw werk goed uit voeren.
  • Je hebt een WAJONG-, WIA-, WAZ-, of WAO-uitkering.
  • Je hebt een baan maar wordt geconfronteerd met een structureel functionele beperking

 

Wat doet onze jobcoach voor jou?

Je jobcoach begeleidt je bij het uitvoeren van je werkzaamheden en heeft als doel jouw zelfstandigheid en zelfredzaamheid te bevorderen. Jouw jobcoach kijkt waar je goed in bent en wat je moeite kost. Met deze informatie stelt de jobcoach samen met jou een maatwerk begeleidingsplan op.

Daarnaast zijn onze jobcoaches altijd op pad om werkgevers werkplekken voor mensen als jij beschikbaar te laten stellen.
Coaches van JobFit hebben ruime kennis van de wet- en regelgeving om deze ondersteuning te bieden en kunnen hierdoor je werkgever alle rompslomp rondom het regelen van het dienstverband uit handen nemen. De focus komt te liggen hoe jij past in je nieuwe baan bij je nieuwe werkgever waardoor het uitzicht op een voortzetting van het dienstverband vergroot wordt. Hoe beter de ondersteuning van de werkgever hoe groter de kans op een duurzame plaatsing tenslotte!

Over onze jobcoaches

Ze hebben ieder hun eigen specialisatie, zoals het begeleiden van mensen met ADHD, autisme, NAH (niet aangeboren hersenletsel), psychische problematieken of een burn-out. Een jobcoach weet dat het bij ieder persoon altijd nét weer even anders kan zijn en daar gaan zij nu juist heel goed mee om.

Zorgen uit handen

Wij zorgen dat je van te voren weet waar je aan toe bent. Zo maken wij jouw situatie inzichtelijk, stellen heldere doelen, maken duidelijke afspraken, brengen de communicatie tussen verschillende partijen zoals je werkgever en gemeente of UWV op gang. Wij werken op basis van urendeclaraties en zoeken voor jou uit of deze vergoed worden door een overheidsinstantie of verzekering. JobFit neemt je graag deze zorgen uit handen, zodat jij je kunt richten op waar jij goed in bent: jouw werk!